Samo zate

10 trikov, kako postaneš divja

Divjost so trenutki, ko se počutiš srečno, včasih v tej svoji sreči celo malce zamaknjeno. Kar naenkrat se zaveš, da si na pravi poti in da boš, ne glede na to, kakšen je tvoj vsak dan, na dolgi rok dosegla vse, kar si zadaneš.

Nisi prepričana, če je ravno divjost tista, ki jo moraš prebuditi v sebi? Namesto da se ves čas upiraš, začni plavati s tokom, naj v tvojem življenju prevladajo lahkotni dnevi nad tistimi, ki jih vodijo skrbi, strahovi, jeza in nemoč. Vsi odgovori se skrivajo v tebi že od samega začetka. Samo prisluhni si.

 

  1. Divjost boš prebudila, če boš v prvi vrsti začela razmišljati o tem, kakšne so tvoje življenjske želje in ne, kaj se od tebe pričakuje.
  2. Prisluhni svoji intuiciji. Gre za tvoj notranji glas in pogosteje kot mu boš sledila, bližje boš svoji divjosti.
  3. Spomni se vseh stvari iz otroštva, ki so krepile tvojo samozavest. V čem si bila dobra, pri čem si se dobro počutila. Zapiši si jih na list. Skušaj jih obuditi.
  4. Pojdi v naravo. Vsak dan. Brez izjeme. Predvsem sama. Tudi, če le za 15 minut. Vse ostalo bo počakalo.
  5. Odloži breme. Preveč pričakuješ od sebe. Ženske smo vedno preveč kritične do sebe. Razmišljamo o tem, kaj vse bi morale še storiti in česa vsega nismo naredile. Naj ti povem, da nikoli ne boš naredila vsega, si pa na dobri poti, da boš zamudila drobne trenutke, ki osmišljajo dneve. Največji uspeh je odložiti breme v trenutku največjih skrbi. Presenečena boš, da se bo vse dobro končalo.
  6. Bodi osredotočena, to lastnost pa boš pridobila le s časom in izkušnjami. Ohrani fokus pri stvareh, ki se ti dnevno zgodijo in jih skušaj osmisliti.
  7. Vprašaj se, ali si zadovoljna v življenju ali pa je trenutno prisotnih toliko preprek, udarcev in zmot, da si se v njih začela dušiti. Če se ti dogaja prvo, ohranjaj občutek lahkotnosti in se pohvali za uspeh. Bravo divja ženska! Če ti ne gre najbolje in si to opazila, si ravno tako čestitaj, saj si že z vedenjem, da moraš nekaj spremeniti, naredila korak naprej. Odloči se samo za eno spremembo in bodi pozorna na to, kako se bo okrepila tvoja samozavest.
  8. Osredotoči se na dobre stvari v življenju. Vedno. Brez izjeme.
  9. Ko se znajdeš na razpotju se vprašaj, kaj si resnično želiš. Če tvoje misli niso dovolj jasne, se zateči v svoj najljubši kraj. Morda boš bolj jasno videla v bližini vode, v gozdu ali v hribih. Zateči se v naravo in si prisluhni.
  10. Zapoj si pesem. Vsak dan. Verjamem, da obstaja pesem, ki te definira. Naj postane tvoje življensko vodilo.

 

Foto: Pixabay

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja