Svetovljanka

Najbolj divja decembrska darila

Si se kdaj spraševala, čemu podarjaš darila? Kako močno čutiš osebo, ki ji izročaš darilo in kakšno vrednost ima zate samo obdarovanje? Morda je čas, da na izročanje daril začneš gledati drugače.

Obdarovanje mora imeti smisel, sicer raje ne podari ničesar. Se spomniš darila, ki si ga bila v zadnjem času resnično vesela? Po vsej verjetnosti ni imelo nobene povezave z ekonomsko vrednostjo temveč z vrednostjo določenega trenutka. Morda te je spomnilo na dogodek, ki si ga delita z ljubo osebo, ali gre za stvar, o kateri si razmišljala dolgo časa.

Tudi otroci niso nikoli tako zelo veseli samih daril, kot se medijo ob pričakovanjih na samo obdarovanje. Gre za hrepenenje in daljše ali močnejše kot je, večjo vrednost ima sama pozornost. Če želiš resnično navdušiti, preseneti z darilom, ki bo sporočalo, da osebo resnično poznaš.  Je ljubiteljica kave? Poišči njeno najljubšo ali okus, ki jo bo presenetil. Že dolgo ni bila nikjer? Povabi jo v kino ali na sprehod. Ne mara presenečenj? V nabiralniku ji pusti darilo s pismom, ki ga bo lahko odprla na samem.

 

5 namigov za obdarovanje

  1. Darilo naj nosi osebno vrednost, razmišljaj o osebi, ki ji želiš podariti darilo, daj ji občutek, da jo resnično poznaš.
  2. Uživaj v pripravi darila, naj bo to tudi zate poseben dogodek.
  3. Občutek za estetiko je pomemben. Naj papir izraža tvojo osebnost.
  4. Vpleti element presenečenja. Naj gre za rožo iz narave ali sporočilce, napisano na majhen papir. Lahko je prestižna pralina ali vonj po tvojem najljubšem parfumu.
  5. Vzemi si čas za obdarovanje. Človeka poglej v oči in mu pokaži, koliko ti pomeni.

 

5 daril za divje ženske

 

1. Ilustracije Alje Horvat

Si že slišala za Aljo Horvat?

Njene ilustracije, ki v večini upodabljajo ženske, živali in rastline, so pisane in hkrati divje, drzne in hkrati šik, nekoliko retro, pa tudi čisto novodobne.

Spominjajo na dela Fride Kahlo, vendar na živahen način. Izstopajo predvsem čudovito uporabljene barve, ilustracije pa so na voljo za manj kot 20 evrov. Več o Alji najdeš na www.aljahorvat.com in etsy.com/shop/aljahorvat.

 

2. Glavniki Loui Ferry

Se spomniš glavnika s katerim se je česala Sneguljčica ali tistega, ki ga je  imela tvoja babica? Poosebljali so posebno zgodbo, povsem samosvojo zgodbo pa predstavlja tudi priznan frizer slovenskega rodu Loui Ferry, ki je na ogled postavil kolekcijo glavnikov iz ekološkega in kakovostnega slovenskega lesa, glavniki pa imajo sedem zobcev. Med drugim bo leseni glavnik pobožal akupresurne točke na glavi, pospešil krvni obtok lasišča, uporabljaš pa ga lahko tudi med sušenjem las. Nakup lahko opraviš prek https://louiferry.shop/shop/.

 

 

3. Knjiga Ženske, ki tečejo z volkovi, Clarissa Pinkola Estes

Čisto vsaka divja ženska bi morala prebrati to knjigo. Avtorica Clarissa Pinkola Estés je prepričana, da se znotraj vsake ženske skriva naravno in divje bitje, opremljeno z instinkti, intuicijo in brezčasno vednostjo. Clarissa jo imenuje Divja ženska in dokazuje, da jo je mogoče in nujno priklicati in oživiti. Utira pot skozi številne plasti zavesti in vabi v kraljestvo duha, ki zdravi, prebuja, izziva in povezuje.

“Kje je duša?
Pojdi v gozd, pojdi v gozd!
Če ne boš šla v gozd, se nikoli ne bo nič zgodilo
In tvoje življenje se ne bo nikoli začelo.”

 

4. Izdelki PolonaPolona

Subtilno in domiselno se PolonaPolona loti čisto vsakega svojega izdelka. Si že zasledila serijo ilustracij najbolj zaželjenih moških, ki jo je pripravila v prazničnih dneh? Več izveš na njeni Facebook strani polonapolonaslo in uradni strani polonapolona.com.

 

5. Naravna kozmetika 4kidsandus

Ne samo, da so njuni izdelki resnično kakovostni in učinkoviti – všeč mi je, ker sta Jure in Vanja predana svojemu delu, vsake stvari se lotita premišljeno in zbrano. Morda ste ju zasledili v projektu Štartaj Slovenija, sicer pa imata na voljo kopico izdelkov, ki so neoporečni naravni izdelki za nego kože, brez dodanih umetnih emulgatorjev in sintetičnih konzervansov.

 

Zapomni si: Resnično dragocene stvari so tiste, o katerih boš razmišljala še nekaj časa.

 

Foto: Pixabay in arhiv proizvajalcev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja